Onze crowdfuding campagne is nu online!

Beste vrienden,

onze crowdfuding campagne is nu online op het volgende adres:

http://gogetfunding.com/fighting-against-climate-change-in-peruvian-andes/

U vindt de vertaling in het Nederlands hieronder. Bedankt voor het delen met uw contacten!

Hartelijk dank!

Ayni Viru team

Synthese project

Ons project heeft als doel om de families van 80 landbouwers te ondersteunen die op 3.600 m hoogte leven in Miguel de Llacsa, in de regio van Huanuco, in Peru. Deze regio, net als het hele Andesgebied op zulke hoogte, biedt zeer moeilijke levensomstandigheden, die nog verder worden bemoeilijkt door de effecten van de klimaatverandering. We halen geld op om hen te steunen in hun dagelijkse strijd om hun kinderen te voeden, om zich te verzorgen en om de rechten van hun gemeenschap te verdedigen.

Wie zijn we?

We zijn drie vrienden die zielsveel van Peru houden. Luis is Peruviaan maar leeft in België en zowel Silvia als Carolina hebben lange tijd in Peru verbleven, waar ze in de ontwikkelingssamenwerking werkten. Wat ons verbindt is onze relatie met het land, met de bewoners en met de cultuur maar ook het contact met de Peruviaanse realiteit. Wanneer we naar afgelegen bergdorpen reisden en in contact kwamen met de families die er leven waren we geschokt door wat we zagen. Waar, in de steden, de nieuwste technologieën en vooruitgang goed zijn ingeburgerd moeten de bergbewoners nog vechten om hun kinderen te kunnen voeden, te verwarmen en te vrijwaren van infecties van de luchtwegen, die op deze hoogte fataal kunnen zijn. Ze hebben het steeds moeilijker om hun gronden te bewerken die als gevolg van de klimaatverandering minder vruchtbaar zijn geworden We hebben daarom besloten een project uit de grond te stampen om deze gemeenschappen in de landbouwersdorpen in de Peruviaanse Andes te helpen.

Vertel me alles

Ons project heeft als doel om 80 boeren uit de Andes en hun families (320 mensen) te ondersteunen. Dit kan ambitieus klinken voor een bescheiden team van 3 vrijwilligers maar we beschikken over uitstekende contacten ter plaatse. We zullen werken met Peruviaanse vrienden die in rechtstreeks contact staan met de gemeenschappen en hun dagelijkse noden kennen. Met hun hulp zullen we de volgende activiteiten ontwikkelen:

-het bouwen van een serre voor het telen van gewassen en het opnieuw beplanten van het gebied: landbouwers zullen leren om deze infrastructuur zelf te bouwen en hoe het te gebruiken om inheemse planten te telen die momenteel verdwijnen door de klimaatverandering en de dalende vruchtbaarheid van de grond.
-Het bouwen van kleinere serres voor het telen van alternatieve groenten om hun dieet aan te vullen en hun voedselzekerheid te garanderen.
-Vorming en gezondheidscampagnes voorzien om hun kennis aan te scherpen in het algemeen en om ziektes als gevolg van de klimaatsverandering te vermijden in het bijzonder
-Het terug in ere herstellen van landbouwtradities en goede praktijken die verloren zijn gegaan maar die de boeren kunnen helpen.
-Het aanleren van compostproductie om hun velden te bemesten en de oogst te vrijwaren van nachtvorst.

Al deze activiteiten en vormingssessies zullen worden gegeven doorheen groepsdynamiek- en peer-to-peer (de campesino a campesino) technieken om een multiplicatoreffect te bekomen binnenin de gemeenschap maar ook daarbuiten, bij naburige gemeenschappen. De lokale landbouwsector zal een actieve partner zijn van het project door mankracht en bouwmateriaal te leveren. Het project zal het collectieve bewustzijn van alle leden van de gemeenschap verhogen inzake hun economische, sociale en culturele rechten. Onze lokale partners maken deel uit van een organisatie die werkt met en voor de lokale inheemse gemeenschappen. Ze promoten duurzame landbouw en voedselzekerheid door het empoweren van de mannen en vrouwen die de gemeenschappen vormen.

Hoe kan u helpen?

Help ons om dit eerste project te starten. Uw vrijgevigheid wordt ten zeerste geapprecieerd en we weten dat elke gift – hoe klein ook – een verschil zal maken op het terrein.

Al de activiteiten die hierboven zijn geschetst zullen mogelijk worden dankzij uw hulp en vrijgevigheid en door fundraising tijdens culturele evenementen georganiseerd in Brussel. De Peruviaanse cultuur en tradities zijn zeer rijk en we kijken er naar uit om een beetje Peru naar Europa te brengen, terwijl we de bevolking aldaar helpen. Na dit eerste initiatief zullen we naar u terugkoppelen met informatie en beelden van onze Peruviaanse vrienden in Miguel de Llacsa en de activiteiten die er werden georganiseerd.
Aarzel niet om ons te contacteren voor meer informatie op dit adres :
info@ayni-viru.be
Muchas gracias! Qué les vaya lindo!
Silvia, Carolina & Luis

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...